Torta foresta nera

Torta foresta nera

4.7 61 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
12 fette

Składniki

Pan di Spagna al cioccolato
  • burro q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 200 g di burro morbido a pezzi
  • 6 uova (da 60 g)
  • 180 g di zucchero
  • 180 g di farina tipo 00
  • 50 g di cacao amaro in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
Farcitura
  • 1000 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 40 g di zucchero a velo
  • 40 g zucchero a velo
Terminare la preparazione
  • 60 g di Kirsch
    60 g di Maraschino (liquore alle ciliegie)
  • 60 g di acqua
  • 300 g di ciliegie sciroppate a metà + q.b. per guarnire
    300 g di amarene sciroppate, sciroppate a metà + q.b. per guarnire
  • scaglie di cioccolato q.b.

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 791 kcal / 3309 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 52.2 g
Węglowodany 68.7 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...