![Torta foresta nera Torta foresta nera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F04F6DE5-4FB0-4D2C-87C7-F39F209B0E56/Derivates/1844a1ef-9e61-44f1-86c5-f46b4c2c9fd1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna al cioccolato
- 200 g di burro morbido a pezzi
- 180 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 6 uova (da 60 g)
- 180 g di zucchero
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 1000 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 80 g di zucchero a velo
Terminare la preparazione
-
60
g di Kirsch
lub 60 g di Maraschino (liquore alle ciliegie) - 60 g di acqua
-
ciliegie sciroppate q.b.
lub amarene sciroppate q.b. - scaglie di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3309 kJ / 791 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 68.7 g
- Tłuszcz
- 52.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta cremosa al limone
2h 30 min
Éclair con crema pasticcera e caramello
1h 10min
Piccola pasticceria natalizia
4 Std.
Pan di Spagna
1 Std.
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2 godz. 35 min
Torta tripla al cioccolato
3h 55 min
Whoopie al caffè
2h
Torta a strati mascarpone e lamponi
5h
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50min
Sacher Torte
2h 30 min
Torta Sacher
3h 30 min
Torta Nua
2h