Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café de levure boulangère sèche
- 130 g de lait
- 20 g de sucre en poudre
- 275 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 4 jaunes d'œufs
- 40 g de beurre, à température ambiante en morceaux
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 5 g de sel
- huile de friture (tournesol, colza ou arachide)
- 5 c. à soupe de confiture de framboises
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Beignets au four
2h
Crumpets
2h 35 min
Donuts
3h 50 min
Burger au porc braisé
4h 15min
Churros
1h
Burger de thon
3h 50 min
Brioche tressée
4h
Boules de Berlin à la compote de pommes
3 godz. 55 min
Layer cake façon tiramisu
1h 15min
Beignets à la crème pâtissière
4h 30 min
Miniburgers aux steaks épicés
3h 45 min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 godz.