Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 360 g de lait entier
- 60 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le gaufrier
- 1 pincée de sel
- 250 g de fruits rouges frais variés
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 600.4 kJ / 143 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème au beurre à la meringue suisse
50min
Bûche chocolat noir et gingembre
1 Std. 50 Min
Wedding cake de Gaëlle (Finale Thermostars 2017)
3h 15min
Cupcakes trois couleurs
2h
Cupcakes à la vanille
1h
Cupcakes à la vanille
12h
Cupcakes de la Saint-Valentin
50min
Gaufres aux pommes et au caramel
40min
Cupcakes rouge
1h
Cupcakes arc-en-ciel
1h
Cupcake aux myrtilles
1h 55min
Gaufres sans levure et sans repos
25min