Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 360 g de lait entier
- 60 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le gaufrier
- 1 pincée de sel
- 250 g de fruits rouges frais variés
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 600.4 kJ / 143 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macaroni à la bolognaise
35min
Gâteau à la fraise
3 Std. 35 Min
Crêpes au potimarron
40min
Croissants façon pain au chocolat
3 Std. 35 Min
Cupcakes à la vanille
12h
Crêpes à la noix de coco
20 Min
Cupcakes à la vanille
1 Std.
Layer cake
1h 45min
Crêpes soufflées aux pépites de chocolat
30min
Gaufres à la vanille (cuisson au four)
30min
Pancakes
1 Std. 20 Min
Gaufres sans levure et sans repos
25 Min