Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre doux, et un peu pour les moules
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
La crème pâtissière
- 250 g de lait
- 25 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 5 g de sucre vanillé maison
- 35 g de sucre en poudre
- 300 g de confiture de goyave
La génoise
- 4 œufs
- 120 g de sucre de canne
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 120 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2553 kJ / 613 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 98.5 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Punch à la noix de coco
45 min
Parmentier de banane plantain au chorizo
1h 25 min
Acras de morue
24 godz.
Pain au piment doux
5h
Féroce d'avocat
30 min
Glace au coco
4h
Tourment d'amour
2h
Sauce chien
10min
Gratin de christophine au vivaneau
1h 10 min
Acras de morue
13u.
Chocolat martiniquais
20min
Pain au beurre
1h 30min