Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 125 g d'eau
- 250 g de beurre, coupé en dés et préalablement congelé, et 20 g pour le décor
- 1 c. à café rase de sel
- 750 g de lait
- 3 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 2 gousses de vanille, fendues et grattées
- 260 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de sucre glace
- 1 blanc d'œuf
- 20 g de chocolat noir pâtissier, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3668 kJ / 880 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-brest
3 Std. 10 Min
Crème pâtissière
15min
Menu gourmand - Vacherin poire-chocolat
19h
Fraisier à la rhubarbe
24h
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Pâte sucrée
1h 50 min
Eclair au chocolat
1h 15 min
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1h
Pâte à chou
2h
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 Std. 45 Min
Tarte tropézienne
3h
Mille-feuille à partager
1h 45min