Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 130 g de chocolat blanc, cassé en morceaux
- 70 g de lait de coco
- 120 g de mascarpone
Les coques
- 150 g de poudre d'amande
- 300 g de sucre glace
- 100 g de blancs d'œufs
- 1 c. à soupe de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1009 kJ / 242 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons glacés mangue-orange
6h 5min
Macarons à la pomme verte
5h 10min
Macarons saveur mojito
26h 30min
Paris-brest
3h 10min
Macarons fraise-amaretto
24h
Le macaron caramel
1 godz. 50 min
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16 godz.
Macarons au citron
12h
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3h 30min
Macarons au chocolat
24h