Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1500
g de fruits rouges frais variés, lavés et équeutés
lub 1500 g de fruits rouges surgelés variés, décongelés - 1000 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction du poids de jus de fruits (voir "Conseil(s)")
- 2 sachets d'agar-agar (4 g env.)
- 30 g de jus de citron fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 6166 kJ / 1457.3 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 363.3 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 20.7 g
- Sód
- 17.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture fraise-rhubarbe à la cardamome
24u.
Gelée de groseille
35min
Confiture pêche-myrtille
6u.
Confiture de cerises
6u.
Confiture de fraises
6u.
Confiture de framboises au romarin
30min
Confiture de fruits rouges
1u.
Gelée de sureau
50min
Gelée de framboise
6u.
Confiture de rhubarbe à la vanille
6u.
Confiture de quetsches à la cannelle
6u.
Confiture de mirabelles
1u. 20min