Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1500
g de fruits rouges frais variés, lavés et équeutés
lub 1500 g de fruits rouges surgelés variés, décongelés - 1000 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction du poids de jus de fruits (voir "Conseil(s)")
- 2 sachets d'agar-agar (4 g env.)
- 30 g de jus de citron fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 6166 kJ / 1457.3 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 363.3 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 20.7 g
- Sód
- 17.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de rhubarbe à la vanille
6 Std.
Gelée de framboise
6 Std.
Confiture de fraises
6 Std.
Confiture de cerises
2 godz. 30 min
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Confiture d'abricots
6 Std.
Confiture de cerises
6 Std.
Gelée de pomme à la vanille
6 Std.
Confiture fraise-rhubarbe à la cardamome
24h
Confiture de mirabelles
1h 20min
Confiture de framboises au romarin
30min
Gelée de groseille
35min