Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g de sucre
- 50 g d'eau
- 1000 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée, les graines seulement
- 8 œufs
- eau chaude, pour le plat
- 90 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 blancs d'œufs
- 100 g de farine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1198 kJ / 286 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au caramel
4h 50 min
Crème caramel et vanille
8j
Œufs au lait au caramel
55min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Crème caramel
3h
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15 min
Marquise au chocolat, crème anglaise
6h 35min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1h 20min
Paris-Deauville
12hod.
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45 min
Babas au rhum et fruits rouges
4h
Crème catalane
4h 25min