Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 50 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau
La semoule
- 50 g de raisins secs
- 2 c. à soupe d'eau
- 2 c. à soupe de rhum
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 400 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 80 g de semoule de blé dur
- 2 œufs
- ½ c. à café de zeste de citron non traité, râpé
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1678 kJ / 400 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 godz. 45 min
Semoule au coulis de mangue
1h 50min
Petits gâteaux de semoule à la framboise
25min
Gâteau de semoule
2h 45min
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Far breton aux pruneaux
2 godz.
Riz au lait crémeux
1 godz. 15 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45 min
Œufs au lait au caramel
55min
Far breton aux pruneaux
1 godz.
Crème caramel et vanille
8h