Velouté de moules et poireaux au pastis

Velouté de moules et poireaux au pastis

2.8 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • échalotes coupées en deux
    2
  • de carotte en morceaux
    50 g
  • de blancs de poireau émincés
    500 g
  • de beurre
    20 g
  • de pastis
    50 g
  • de bouillon de légumes
    300 g
  • de moules surgelées, décoquillées (en réserver quelques-unes pour la décoration s'il n'y a pas de moules fraîches)
    500 g
  • de safran
    1 dose
  • bulbe de fenouil en lamelles très fines
    1
  • moules fraîches, préalablement nettoyées (facultatif)
    12
  • de crème liquide légère
    100 g
  • brins de ciboulette fraîche ciselés
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 321 kcal / 1341 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...