Kakaowy budyń jaglany z powidłami

Kakaowy budyń jaglany z powidłami

4.0 206 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 60 - 80 g orzechów laskowych, blanszowanych
    60 - 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 600 g napoju ryżowego niesłodzonego
    600 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • 30 - 40 g cukru
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 160 - 180 g powideł śliwkowych
  • 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 514.2 kcal / 2153 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 84.8 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...