Kakaowy budyń jaglany z powidłami
TM6 TM5

Kakaowy budyń jaglany z powidłami

4.0 ( 200 ocen )

Składniki

  • 60 - 80 g orzechów laskowych, blanszowanych
    lub 60 - 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 600 g napoju ryżowego niesłodzonego
    lub 600 g napoju migdałowego niesłodzonego
  • 30 - 40 g cukru
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 160 - 180 g powideł śliwkowych
  • 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
514.2 kcal / 2153 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
16.9 g
Węglowodany
84.8 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy