Soupe de poireaux au fromage

Soupe de poireaux au fromage

3.6 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 20 g d'huile végétale
  • 500 g de viande hachée, porc et bœuf
  • 200 g de poireau coupé en rondelles (5 mm)
  • 600 g d'eau
  • 1 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre, moulu
  • 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 200 g de crème acidulée, toutes sortes
  • 200 g de fromage à tartiner aux herbes
  • ½ bouquet de ciboulette fraîche ciselée à parsemer (facultatif)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 33 g
Kalorie 2619 kJ / 625 kcal
Tłuszcz 53 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...