Soupe de poireaux au fromage

Soupe de poireaux au fromage

3.8 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • d'huile végétale
    20 g
  • de viande hachée, porc et bœuf
    500 g
  • de poireau coupé en rondelles (5 mm)
    200 g
  • d'eau
    600 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    1 c. à café bombée
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de poivre, moulu
    2 pincées
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    1 pincée
  • de crème acidulée, toutes sortes
    200 g
  • de fromage à tartiner aux herbes
    200 g
  • de ciboulette fraîche ciselée à parsemer (facultatif)
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 625 kcal / 2619 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...