Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les asperges
- 600 g d'eau
- 950 g d'asperges vertes, tiers inférieur pelé
- ½ c. à café de sel
La sauce hollandaise
- 80 g de beurre, en morceaux
- 30 g de vin blanc
- 10 g de vinaigre balsamique blanc
- 2 jaunes d'œufs (voir conseils)
- ¼ de c. à café de sel
- 150 g de yogourt grec, nature
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1250 kJ / 301 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Salade de carottes
15min
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45min
Pesto de basilic
10 min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Aubergines vapeur et riz
1h
Asperges accompagnées de pommes de terre
50min
Gratin de chou-fleur
55min
Panure
5 min
Asperges et sauce tartare au séré
50min
Poulet et asperges vapeur, riz et sauce au vin blanc
45min
Sauce tomate pour tous les jours
30min
Salade de haricots verts aux lardons
40min