Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 200 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
- 300 g Schweinefleisch, sehnenfrei (siehe Tipp)
Zubereitung
- 60 - 90 g Emmentaler, in Stücken
- 30 - 40 g roter Paprika, in Stücken
- 30 - 40 g Salami, in Stücken
- 1 EL Pizzagewürz
- 1 Msp. Chilipulver (opcjonalnie)
- Öl zum Einfetten
- 80 g Crushed Ice, (siehe Tipp)
- 70 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Gewürz Compound Bayerischer Leberkäse (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1377 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2sa
Mühlviertler Bierschnitzel mit Erdäpfel-Vogerlsalat
2sa
Altbayerischer Leberkäse
25sa 5 dk
Bayerischer Leberkäse
14u. 30min
Grobe Streichwurst
13h
Kochsalami
20sa 30 dk
Weißwurst im Glas
14u. 30min
Leberkäse Torte
14h 40min
Weisser Leberkäse
14u. 30min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 min
Käse-Leberkäse
14 Std. 15 Min
Feine Streichwurst
14u. 30min