Urządzenia i Akcesoria
Böhmische Knödel
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen450 g
-
frische Germ20 g
-
Milch250 g
-
Salz1 - 1 ¼ TL
-
Ei (Größe M)1
-
Muskatnuss, gemahlen (opcjonalnie)1 - 2 Prisen
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
985 kJ /
235 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Böhmische Knödel
1 godz. 30 min
Gelber Fisolensalat
40 min
Leberpastete im Glas
4 godz.
Apfel-Zwiebel-Schmalz
45 min
Altbayerischer Leberkäse
25 godz. 5 min
Knoblauchgrundstock
1 godz.
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Linzer Seidenknödel
50 min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2 godz. 45 min
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Bayerischer Leberkäse
14 godz. 30 min
Feine Streichwurst
14 godz. 30 min