Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g frische Germ
- 250 g Milch
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- 1 Ei (Größe M)
- 1 - 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen (opcjonalnie)
- Öl zum Einfetten
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 985 kJ / 235 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Bröselknödel
40min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 godz. 40 min
Fiakergulasch
2 godz. 15 min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1sa
Kochsalami
20 Std. 30 Min
Böhmische Knödel
1sa
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 dk
Semmelknödel
50min
Linzer Seidenknödel
50min
Paradeissauce mit Salzerdäpfeln
1sa
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55 dk