Urządzenia i Akcesoria
Böhmische Knödel
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen450 g
-
frische Germ20 g
-
Milch250 g
-
Salz1 - 1 ¼ TL
-
Ei (Größe M)1
-
Muskatnuss, gemahlen (opcjonalnie)1 - 2 Prisen
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
985 kJ /
235 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 Std. 20 Min
Böhmische Knödel
1 Std. 30 Min
Apfel-Zwiebel-Schmalz
45 Min
Suppengrundstock
20 Min
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3 Std. 10 Min
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1 Std.
Altbayerischer Leberkäse
25 Std. 5 Min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1 Std.
Linzer Seidenknödel
50 Min
Bayerischer Leberkäse
14 Std. 30 Min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 Min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2 Std. 40 Min