Wersje kompatybilne
Roasted Vegetables, Farro and Lemon Feta Dressing (Ben) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 255 g Brussels sprouts, trimmed and halved
- 450 g zucchini, sliced in half moons (1 cm)
- 450 g spring carrots, peeled
- 90 g extra virgin olive oil, divided
- 2 ¼ tsp salt, divided, to taste
- 2 sprigs rosemary, fresh
- 200 g farro grain
- 680 g water
- 1 lemon
- 60 g feta cheese
- 3 - 5 sprigs dill, fresh, plus extra to garnish
- ¼ tsp black pepper, ground, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1029 kJ / 246 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 773 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spring Greens and Grapefruit Salad
30min
Green Goddess Salad
10min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 dk
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 Min
Broccoli Rabe Pesto with Pasta and Roasted Squash
45 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 Min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 dk
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 dk
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min
Creamy Broccoli Salad
10min
Southwest Quinoa
40 Min