Wersje kompatybilne
Roasted Vegetables, Farro and Lemon Feta Dressing (Ben) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 255 g Brussels sprouts, trimmed and halved
- 450 g zucchini, sliced in half moons (1 cm)
- 450 g spring carrots, peeled
- 90 g extra virgin olive oil, divided
- 2 ¼ tsp salt, divided, to taste
- 2 sprigs rosemary, fresh
- 200 g farro grain
- 680 g water
- 1 lemon
- 60 g feta cheese
- 3 - 5 sprigs dill, fresh, plus extra to garnish
- ¼ tsp black pepper, ground, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1029 kJ / 246 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 773 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Green Goddess Salad
10min
Vegan Green Pea Fritters
20min
Carrot, Feta and Mint Salad
40min
Butternut and Cashew Curry with Black Rice
1h 15min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 Std. 10 Min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Southwest Quinoa
40min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min