Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 5 oz frozen green peas, thawed
- 2 oz fresh basil leaves, plus extra to garnish
- 2 oz fresh mint leaves, plus extra to garnish
- 1 garlic clove
- 5 oz extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- ½ tsp salt, to taste, plus extra to season
- 1 pinch fresh ground pepper, to taste, plus extra to season
- 12 oz ricotta cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1590.2 kJ / 380.1 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 408.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Green Goddess Salad
10min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing (TM6)
10min
Grated Carrot Salad (TM6)
10min
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts (TM5/6 Metric)
10min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 Min
Smoked Salmon Dip
10min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 Min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 Min