Wersje kompatybilne
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 255 g Brussels sprout, trimmed and halved
- 450 g zucchini, sliced in half moons (½ in.)
- 450 g carrot, peeled
- 3 ounce extra virgin olive oil, divided
- 2 ¼ teaspoon salt, divided, to taste
- 2 sprigs rosemary, fresh
- 200 g farro
- 680 g water
- 1 lemon
- 60 g feta cheese
- 3 - 5 sprig dill, fresh, plus extra to garnish
- ¼ tsp black pepper, ground, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1063.7 kJ / 254.2 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 784.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soy-Free Tofu with Sriracha Sauce
1 godz. 20 min
Farro Risotto with Rosemary Chicken
1 Std.
Spiced swordfish with pearl barley and cardamom (Nelly Robinson)
25sa
Chard in Parmesan Broth with Tortellini
45 min
Thai Curry Noodles
25 min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney)
4h 20 min
Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese
1h 55 min.
Cacio e Pepe
30 min
Vegetable Juice
30 min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35 min
Classic Swiss Fondue
15 Min
Smoky Black Bean Soup
35 min