Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
TM6 TM5

Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 255 g Brussels sprout, trimmed and halved
  • 450 g zucchini, sliced in half moons (½ in.)
  • 450 g carrot, peeled
  • 3 ounce extra virgin olive oil, divided
  • 2 ¼ teaspoon salt, divided, to taste
  • 2 sprigs rosemary, fresh
  • 200 g farro
  • 680 g water
  • 1 lemon
  • 60 g feta cheese
  • 3 - 5 sprig dill, fresh, plus extra to garnish
  • ¼ tsp black pepper, ground, to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1063.7 kJ / 254.2 kcal
Białko
6.4 g
Węglowodany
28.4 g
Tłuszcz
13.5 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Błonnik
6.2 g
Sód
784.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy