![Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e0b1a9f7d7649ad7dd364f1bfaa6f538/Derivates/ccf3e1e97471db8bedc6fd8161caf8b2e150b564.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g spring onions, cut in quarters
- 200 g quinoa
- 315 g cooked chicken meat, sliced
- 100 g canned black beans, rinsed and drained
- 100 g canned sweet corn kernels, rinsed and drained
- 100 g cherry tomatoes, cut in halves
- 140 g avocado, cubed
- 60 g fresh baby spinach
- 450 g water
- 1 tbsp salt
- 140 g plain yogurt
-
30
g extra virgin olive oil
lub 30 g avocado oil - 30 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp chipotle chilli powder
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp ground smoked paprika
- 2 tsp fresh Fresno chilli, thinly sliced, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1458.2 kJ / 348.5 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1446.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Low carb gluten free lamb lasagne
1 Std. 40 Min
Lentil Salad
35 Min
Shrimp Louie Salad
1h 30min
Low Carb Cauliflower Stuffing
1h 15min
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5 Min
Kale Chips
40min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1h
Italian Salad Dressing
5 Min
Asian Stir Fry with Noodles (Metric)
1hod. 5min
Moroccan Harira Soup with Chicken
40min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45 Min
Mexican Quinoa Salad
30min