Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- farine de blé, pour le moule
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 500 g de lait
- 15 g de sucre vanillé maison
- 50 g de sucre roux
- 300 g de brioche rassie
- 2 œufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 3 poires, détaillées en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1632.9 kJ / 389.3 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 373.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau coton
1h 45min
Pudding de pain aux fruits rouges
Brak ocen
Focaccia aux figues
2h 10min
Gâteau à l'orange et nappage au chocolat
1h 15min
Gâteau de semoule au citron
1 Std. 20 Min
Gâteau moelleux au cidre
1 Std. 5 Min
Quindim (flan coco brésilien)
3u.
Gâteau au caramel
3h 50min
Tarte au riz à la normande
1 Std. 25 Min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Flan pâtissier aux prunes
2 Std. 5 Min
Flan pâtissier au chocolat
3u.