Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de beurre demi-sel, en dés et plus 20 g pour les moules
- 3 œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 100 g de noisettes en poudre
- 2 c. à soupe de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 3 poires, épépinées et coupées en lamelles
- 1 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1459 kJ / 351 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux poires
50min
Couronne à la pomme et au citron
50min
Moelleux aux pommes
50min
Le milhassou
2h
Moelleux aux pommes
1h
Gratin de poire aux amandes
45min
Crousti-moelleux aux pommes
1h
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3hod. 35min
Financiers minute miel et framboises
35min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Cobbler aux pommes
1h 40min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1h