Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de beurre demi-sel, en dés et plus 20 g pour les moules
- 3 œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 100 g de noisettes en poudre
- 2 c. à soupe de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 3 poires, épépinées et coupées en lamelles
- 1 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1459 kJ / 351 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de poire aux amandes
45 min
Moelleux aux pommes
50 min
Mia aux abricots
1h
Tarte abricot-pistache
1h 15min
Financiers minute miel et framboises
35 min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1 godz. 20 min
Grand financier à la noisette
55 min
Moelleux aux pommes
1h
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Crousti-moelleux aux pommes
1h
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1h