Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 60 g di burro
- 2 uova
- 150 g di semolino
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 1 cucchiaino di sale
- 1500 g di brodo di carne
- prezzemolo tritato, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1530.3 kJ / 365.8 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 43.8 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45min
Zuppa di baita
45min
Salsa bernese
20min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10min
Canederli allo speck
2h 40min
Canederli alle albicocche
1h 50min
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1h 10min
Salsa bolzanina
15 Min
Gnocchi di patate crude e pane
40min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Strangolapreti alla trentina
4 Std.