![Gnocchetti de gris Gnocchetti de gris](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b547a7b9-5628-4dbf-8d49-aad337dc5866/Derivates/52cc4e69-761d-4243-be35-1cf4a4ae8e97.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 60 g di burro
- 2 uova
- 150 g di semolino
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 1 cucchiaino di sale
- 1500 g di brodo di carne
- prezzemolo tritato, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1530.3 kJ / 365.8 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 43.8 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 Min
Zuppa di risoni, pancetta e verdure
55 min
Gnocchi con la "fioreta"
30min
Canederli allo speck
2h 40min
Zuppa di mais e patate con pancetta affumicata
50 Min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 min
Zuppa di baita
45 min
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1h
Knodel
1h
Knodel di spinaci in salsa di pomodoro
1h
Strudel di mele
1h 35min