Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di ricotta vaccina fresca, scolata dal siero
- 100 g di zucchero
- 130 g di latte
- 80 g di olio di semi di girasole
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 460 g di farina tipo 00
- 150 g di acini di uva, lavati, tagliati a metà e privati dei semi
- 1 uovo sbattuto
- zucchero di canna q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1371.3 kJ / 327.8 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 34.1 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata radicchio e robiola
2 Std. 30 Min
Crostata salata tricolore
1 Std. 30 Min
Crostata di pomodori con pesto
1 Std. 30 Min
Lasagna vegetariana
2 godz.
Focaccia alle carote
3 godz. 30 min
Torta di ciliegie e mandorle
1h
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45 Min
Torta soffice alle albicocche
1h
Focaccia al pesto di pomodori secchi
4 Std.
Torta all'uva rossa
1 godz. 40 min
Pane intrecciato timo e limone
4 Std.
Torta amaretti e mela
2 godz.