Vellutata di radice di prezzemolo con chips e pepe rosa

Vellutata di radice di prezzemolo con chips e pepe rosa

4.3 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • di cipolla a pezzi
    100 g
  • di radice di prezzemolo a pezzi
    300 g
  • di burro
    20 g
  • di acqua
    750 g
  • di latticello
    250 g
  • di dado per brodo vegetale
    4 cucchiaini
    2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di sale
    1 ¼ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ¼ cucchiaino
  • di noce moscata grattugiata
    1 pizzico
  • di radice di prezzemolo
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    2 cucchiai
  • di succo di limone, spremuto fresco
    5 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    35 g
  • di pepe rosa in grani
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 106 kcal / 444 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...