Wersje kompatybilne
Marinatura al burro di arachidi, zenzero e arancia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 arance grosse, preferibilmente biologiche
- 1 spicchio di aglio
- 10 g di radice fresca di zenzero, pelata e a pezzi
- 50 g di salsa di soia
- 40 g di burro di arachidi
- 20 g di zucchero di canna
- 1 cucchiaino di peperoncino in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 2117 kJ / 506 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie all'indiana
35 min
Pasticcio di carne inglese
1h 40min
Muhammara (di Lorenzo Biagiarelli)
10min
Omelette di pollo alla tailandese
50min
Riso Kashmiri
30 Min
Cavolfiore tikka masala
30 Min
Zuppa di pollo asiatica
50min
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6h 30min
Sundal di ceci
6h 45 min
Manzo al lemon grass con pane roti al cocco (Kuruma iraichchi)
1h 40min
Punch al cocco
50min
Gelato di fagioli azuki
11h 10min