Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto

Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto

3.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Granella di prosciutto
  • prosciutto crudo di Parma a fette
    100 - 150 g
Salsa al Gorgonzola
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    10 g
  • di panna acida
    140 g
  • di gorgonzola piccante a pezzi
    110 g
  • di salsa Worcestershire
    2 cucchiaini
  • di cuori di lattuga
    2
  • limone, preferibilmente biologico il succo spremuto fresco
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 212 kcal / 887 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...