![Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A72EE099-2155-405A-8B98-B02E368B21BB/Derivates/613f9612-384c-41cc-8eed-6a4dc2b99d53.jpg)
Wersje kompatybilne
Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Granella di prosciutto
- 100 - 150 g prosciutto crudo di Parma, a fette
Salsa al Gorgonzola
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 140 g di panna acida
- 110 g di gorgonzola piccante a pezzi
- 2 cucchiaini di salsa Worcestershire
- 2 di cuori di lattuga
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa bernese
20min
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2h 10min
Paté ai due salmoni
1h
Filetto mignon con salsa al cioccolato speziata
1 godz. 25 min
Uova scozzesi con salmone e salsa alla senape
1h
Tortini al caramello
1h
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1h
Zuppa di broccoli e formaggio cheddar in pangotta
50min
Merluzzo in salsa aioli
1h
Soufflé al Castelmagno
55min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25min
Polenta con fonduta di formaggi
1h 15min