Wersje kompatybilne
Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Granella di prosciutto
- 100 - 150 g prosciutto crudo di Parma, a fette
Salsa al Gorgonzola
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 140 g di panna acida
- 110 g di gorgonzola piccante a pezzi
- 2 cucchiaini di salsa Worcestershire
- 2 di cuori di lattuga
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30 Min
Uova in camicia con salsa di salmone e avocado
35 Min
Uova scozzesi con salmone e salsa alla senape
1h
Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta
30 Min
Spaghetti di zucchine con salsa alle olive e menta
30 Min
Uova alla coque in salsa alla senape
30 Min
Uova in tazza su strati di verdura
45 Min
Salsa Choron
20 min
Meringhe al caramello con crema inglese
30 Min
Salmone marinato alla barbabietola rossa
8ωρ. 40 λεπτ.
Riso con pollo alle 7 spezie
40 Min
Salsa borracha messicana
25 min