
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 belles pommes de terre farineuses
- 35 g d'échalotes
- 20 g de beurre
- 150 g de champignons de Paris frais émincés
- 200 g de poulet coupé en morceaux (1 cm)
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 - 4 brins de persil frais ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 372.5 kcal / 1565 kJ
- Białko
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Sód
- 548.3 mg