Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 belles pommes de terre farineuses
- 35 g d'échalotes
- 20 g de beurre
- 150 g de champignons de Paris frais, émincés
- 200 g de poulet, coupé en morceaux (1 cm)
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 - 4 brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 372.5 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 548.3 mg
Alternatywne przepisy
Pâtes aux crevettes et petits pois
45min
Riz aux champignons et chorizo
40min
Pommes de terre farcies façon raclette
1 Std. 20 Min
Cannelloni de courgette bolognaise
1 Std. 20 Min
Omelette au poulet tandoori
40min
Boulettes de viande et riz au chou-fleur, sauce curry
1h 5min
Steak haché au gruyère
30min
Poulet mariné et choucroute au paprika
45min
Médaillons de porc, frites de chou-rave et sauce au paprika
1 Std. 30 Min
Poulet à la crème, champignons et purée pomme-panais
1h
Poulet à la moutarde et pommes vapeur
45min
Gratin au lard
2 godz. 25 min