Wraps de blé noir au poulet au curry

Wraps de blé noir au poulet au curry

4.3 74 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 portions

Składniki

  • 30 g d'huile d'olive
  • 5 c. à café de curry en poudre
  • 600 g de blancs de poulet coupés en cubes (1-2 cm) ou en lanières
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 240 g de farine de sarrasin
  • 4 œufs
  • 1 c. à café de sel
  • 800 g de lait
  • 500 g d'eau
  • 20 g de beurre
  • 200 g de fromage frais, type Madame Loïk
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 10 feuilles de salade verte (batavia, laitue...)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 386.6 kcal / 1617.3 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 21.4 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...