Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di asparagi verdi, sottili, puliti e a pezzi (2 cm circa)
- 130 g di cubetti di pancetta dolce (0.5 cm)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 700 g di acqua
- 350 g di pasta secca tipo farfalle, (cottura 12 min.) di ottima qualità
- 1 bustina di zafferano in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Risotto ai cavoletti di Bruxelles con pancetta
30min
Bucatini all'amatriciana
45min
Penne broccoli, salsiccia e olive
40 Min
Carbonara vegetariana
30min
Pappardelle rucola e ricotta
1 Std.
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 godz. 25 min
Pasta integrale con crema di ceci e gamberetti
35 min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45min
Risotto ai funghi porcini con brie
35 min
Pasta al tonno e melanzane
30min
Orecchiette e broccoli alla marinara
45min