Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g di riso
- 50 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 200 g di farina + q.b. per infarinare
- 120 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 50 g di biscotti secchi
- 400 g di mele sbucciate e prive di torsolo, a pezzi
- 50 g di zucchero
- ½ limone, il succo
- 1 pizzico di cannella in polvere a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2042 kJ / 488 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 72.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min
Biscottini alle mele (di Erica Liverani)
1 Std. 30 Min
Baci di dama (senza zucchero)
1 Std. 30 Min
Biscotti di riso
45 Min
Torta deliziosa di mandorle
9 godz.
Colomba pasquale alle mandorle
1h
Crostata di mele
1h 5min
Crostatine alla confettura di albicocche (senza glutine)
3h 50min
Ciambella con farina di polenta
50 Min
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1h 40min
Panone di Natale
2 Std. 30 Min
Torta di rose al gianduia
4h 10min