Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 100 g di burro a pezzi
- 220 g di farina tipo 00 + q.b. per spolverizzare
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 20 g di burro
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 30 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 2 mele renette, sbucciate e a pezzi (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti cioccolato e nocciole
35 Min
Biscotti al cioccolato
25min
Biscotti integrali alle mandorle
35 Min
Biscotti alla panna
55min
Biscottini di vetro
45 Min
Biscottini alle mandorle
35 Min
Biscotti di riso
45 Min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1小时 20 分钟
Biscotti di mais
40 Min
Biscotti alle nocciole
40 Min
Biscotti ai semi
30 Min
Biscotti classici (senza zucchero)
1 Std.