Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di amaretti
- 30 g di zucchero
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 20 g di fecola di patate
- 400 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1697 kJ / 405 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cioccolata calda
10 Min
Zucchero alla mela e caramello
2 Std. 15 Min
Torta pazientina
3 Std. 55 Min
Cioccolata allo zenzero
30 Min
Cioccolata alla gianduia
15 Min
Cioccolata bianca
15 Min
Cioccolata chai
25 Min
Cioccolata calda alla cannella
15 Min
Aperitivo agrodolce
10 Min
Cioccolata calda al caffè
15 Min
Cioccolata calda all'anice stellato
20 min
Cioccolata calda alla vaniglia
15 Min