![Pane al rosmarino e salvia Pane al rosmarino e salvia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f4b17203-b0b8-46e6-8710-3743be83386e/Derivates/ca841546-392a-4af4-b02b-bcb1737f261e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 foglie di salvia fresca, lavate
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 270 g di acqua
- 100 g di lievito madre, precedentemente rinfrescato e a pezzi
- 500 g di farina tipo 1 + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 8595.5 kJ / 2053 kcal
- Białko
- 101.1 g
- Węglowodany
- 390.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 41.6 g
Alternatywne przepisy
Pagnotte alla curcuma e semi di girasole
3h 10min
Pane allo zafferano (Cuchaule)
2 Std. 30 Min
Pane sciapo umbro
14 godz.
Pane al finocchietto selvatico e pepe
4h
Pane al latte con semi di papavero
1h 40min
Pane ai pomodorini secchi e rosmarino
4j 30 menit
Pane alla ricotta
3h
Polka (pane francese)
5 godz.
Pane con farina di mais
5h 5min
Pane al rosmarino
10 Std. 55 Min
Pane toscano con lievito madre
5 godz.
Lievito madre
72 Std. 15 Min