![Tortelli di patate e ricotta Tortelli di patate e ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FDEE3864-D1BF-4224-8354-11B1F8975BDA/Derivates/439d0550-0a1d-42e1-afe4-c2ce5a686eb6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 500 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 5 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 800 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a fettine (2 mm)
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di pecorino a pezzi
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 250 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 100 g di robiola
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- farina q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4184 kJ / 1000 kcal
- Białko
- 46.5 g
- Węglowodany
- 110.6 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioloni verdi di mare
1 Std. 5 Min
Tagliatelle verdi con ragù di culatello
1 Std. 10 Min
Ravioli al radicchio
1 Std. 10 Min
Castagnole ripiene
14h
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min
Passatelli
45min
Tortelli verdi
3h 30 min
Cappelletti reggiani
2h
Mascarpone
24h 10 min
Gnocco fritto modenese
35min
Gnocco fritto
1 Std. 5 Min
Tigelle
3 Std. 50 Min