Torta di uva

Torta di uva

2.4 8 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
12 porzioni

Składniki

Torta
  • 200 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 200 g di zucchero
  • 4 uova
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
  • 500 g di uva nera sbucciata e privata dei semini
Uva brinata
  • zucchero q.b.
  • uva nera a piacere
  • 1 albume leggermente sbattuto
Sciroppo di uva
  • 400 g di uva nera gli acini senza semi
  • 400 g di zucchero
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 493 kcal / 2063 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 80.7 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...