Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 200 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di zucchero
- 4 uova
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 500 g di uva nera, sbucciata e privata dei semini
Uva brinata
- zucchero q.b.
- uva nera, a piacere
- 1 albume, leggermente sbattuto
Sciroppo di uva
- 400 g di uva nera, gli acini senza semi
- 400 g di zucchero
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2063 kJ / 493 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 80.7 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta rustica di pere
2 Std.
Torta cioccolato e cachi
1 godz.
Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta
1h 20min
Torta zucchine e pinoli
50 min
Torta di ricotta
50 min
Torta di ciliegie
1h 30min
Ciambella di zucca
1h 20min
Focacce di patata americana con trota affumicata
1 godz.
Torta all'uva rossa
1h 40min
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Torta di zucchine
1 godz. 55 min
Ciambella alla carota
1 godz.