Torta di uva
TM6 TM5 TM31

Torta di uva

2.6 (7 ocen)

Składniki

Torta

  • 200 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 200 g di zucchero
  • 4 uova
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
  • 500 g di uva nera, sbucciata e privata dei semini

Uva brinata

  • zucchero q.b.
  • uva nera, a piacere
  • 1 albume, leggermente sbattuto

Sciroppo di uva

  • 400 g di uva nera, gli acini senza semi
  • 400 g di zucchero

Terminare la preparazione

  • zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2063 kJ / 493 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
80.7 g
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy