Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 65 g di burro morbido, a pezzi
- 50 g di zucchero
- 10 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 100 g di albicocche secche denocciolate a pezzi
- 2 cucchiaini di caffè espresso in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 222 kJ / 53 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane al rosmarino e salvia
18h
Fazzoletti Jôf Fuart
2 Std. 30 Min
Ciambella di farro con halloumi, mirtilli e rosmarino
1 Std. 50 Min
Gelato al miele
10 Std. 30 Min
Banane sottovuoto con salsa al cocco e cannella
30 Min
Fanzelto di patate
35 dk
Pane dolce alla frutta
2h 55 min
Biscotti al burro, amarene e rosmarino
5h
Pane del vescovo
1sa
Bicchieri di semifreddo al caffè (senza lattosio)
3h 30min
Biscotti al burro, cocco e lime
4 Std.
Torta morbida al cioccolato (senza glutine)
50 dk