Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di miele
- 35 g di lievito madre secco
- 500 g di semola rimacinata di grano duro
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 pizzichi di sale
- semi di sesamo bianchi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1222 kJ / 292 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4h
Baguette tradizionale
15 godz. 35 min
Pane integrale al vapore
2h
Colomba salata
3 godz. 10 min
Panini integrali alle erbe
4 godz. 45 min
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2h 30 min
Filone di sola semola
2 godz. 50 min
Treccia di grano duro alla salvia
5 godz.
Stella di pane
3 godz. 30 min
Bauletti integrali allo speck
5h 15min
Corona bordolese
5óra 20p
Pagnotta casereccia
5h 10min