Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di latte
- 20 g di lievito di birra fresco
- 130 g di zucchero
- 100 g di burro morbido a pezzi piccoli
- 3 tuorli
- 400 g di farina manitoba
- 1 pizzico di sale
- 80 g di crema gianduia
- 30 g di mandorle a bastoncini
- 20 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4 Std. 20 Min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7 Std.
Torta stracciatella
50min
Torta di ricotta
50min
Torta di rose
2h
Torta morbida con frutta secca e cioccolato
1h 15 min
Torta Donizetti
1h
Focaccia dolce
45min
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Biscotti zaeti
55min
Plumcake al caffè
45min