Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di latte
- 20 g di lievito di birra fresco
- 130 g di zucchero
- 100 g di burro morbido a pezzi piccoli
- 3 tuorli
- 400 g di farina manitoba
- 1 pizzico di sale
- 80 g di crema gianduia
- 30 g di mandorle a bastoncini
- 20 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Treccine alle nocciole
50 Min
Focaccia dolce alle mele
1 Std. 45 Min
Focaccia dolce
45 Min
Biscotti di mais
40 Min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7h
Nadalin
6 Std. 30 Min
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1 Std. 35 Min
Baguette dolce
4 Std. 30 Min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min
Zaleti
1 Std.
Biscotti zaeti
55min
Torta alla macedonia di frutta
1 Std. 30 Min