
Urządzenia i Akcesoria
Crostata meringata all'arancia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
12 porzioni
Składniki
Base
-
1 limone preferibilmente biologico, la scorza
-
100 g di zucchero
-
300 g di farina
-
120 g di margarina a pezzi
-
1 pizzico di sale
-
2 uova
-
1 tuorlo d'uovo
-
1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
-
fagioli secchi (opcjonalnie)
Crema all'arancia
-
100 g di succo di arancia spremuto fresco
-
3 tuorli
-
150 g di zucchero
-
50 g di farina
Arance caramellate
-
2 arance medie
-
2 cucchiai di zucchero
-
2 cucchiai di liquore all'arancia
Meringa
-
100 g di zucchero
-
50 g di acqua
-
6 albumi a temperatura ambiente
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
266 kcal /
1114 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
7.3 g
Węglowodany
45.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Crostate
10 Przepisów
Włochy
Włochy