Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina
- 120 g di margarina a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 2 uova
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- fagioli secchi (opcjonalnie)
Crema all'arancia
- 100 g di succo di arancia spremuto fresco
- 3 tuorli
- 150 g di zucchero
- 50 g di farina
Arance caramellate
- 2 arance medie
- 2 cucchiai di zucchero
- 2 cucchiai di liquore all'arancia
Meringa
- 100 g di zucchero
- 50 g di acqua
- 6 albumi a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1114 kJ / 266 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al limone
10 Std. 20 Min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1óra
Crostata al limone
1 godz. 15 min
Torta Bicerin
30 Min
Crema pasticcera
15p
Torta cappuccino e caramello
2h
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30min
Zuppa inglese al forno
3h 25 min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Crostata al tiramisù
3 Std. 15 Min
Torta Sacher bianca
2 Std. 15 Min
Crema chantilly
35p