![Crostata meringata all'arancia Crostata meringata all'arancia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B5FB5773-BA66-45B2-8B46-9A328C62926E/Derivates/E7B566EA-1D4B-4A68-86E7-33DBC1F57D45.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina
- 120 g di margarina a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 2 uova
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- fagioli secchi (opcjonalnie)
Crema all'arancia
- 100 g di succo di arancia spremuto fresco
- 3 tuorli
- 150 g di zucchero
- 50 g di farina
Arance caramellate
- 2 arance medie
- 2 cucchiai di zucchero
- 2 cucchiai di liquore all'arancia
Meringa
- 100 g di zucchero
- 50 g di acqua
- 6 albumi a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1114 kJ / 266 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15min
Limoni di frolla ripieni
1h 30min
Torta del cardinale
3h 30min
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2h 30min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 Min
Zuppa inglese al forno
3h 25min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25 Min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min