Torta alle mandorle glassata alla vaniglia

Torta alle mandorle glassata alla vaniglia

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 fette

Składniki

Torte alle mandorle
  • burro q.b. per imburrare
  • di mandorle
    220 g
  • di mandorle
    220 g
  • uova (circa 53-63 g l'una)
    4
  • tuorli d'uovo
    3
  • di zucchero semolato
    200 - 250 g
  • di farina bianca istantanea
    30 g
  • di lievito in polvere
    1 cucchiaino
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
Glassa alla vaniglia
  • albumi
    3
  • di zucchero semolato
    140 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di estratto di vaniglia naturale
    ½ cucchiaino
  • di burro morbido, a pezzi
    100 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 394 kcal / 1648 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...