Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé

Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé

5.0 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
8 porzioni

Składniki

  • di panna (35% di grassi) fredda
    600 g
  • di zucchero
    100 g
  • di latte intero
    100 g
  • tuorli
    3
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
  • fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
    4
  • di cioccolato al latte a pezzi
    100 g
  • di cacao amaro in polvere
    20 g
Salsa toffee al caffè
  • di zucchero grezzo di canna
    100 g
  • di caffè istantaneo
    15 g
  • di panna (35% di grassi)
    100 g
  • di burro a pezzi
    60 g
  • di chicchi di caffè
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 565.1 kcal / 2364.6 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 44.3 g
Węglowodany 39.7 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 27.2 g
Sód 59.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...