Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm) + q.b.
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
Crema pasticcera
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 80 g di zucchero
- 60 g di frumina
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di latte intero
- zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 592 kJ / 141 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1h 50min
Baci di dama
1h 30min
Canestrelli
1h 50min
Vasetti di gelato alla panna cotta con mirtilli
11h 40 min
Tartellette alla frutta fresca
7 Std. 5 Min
Fiammiferi croccanti al cioccolato
55p
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4 godz. 25 min
Piccola pasticceria natalizia
4 Std.
Baci di meringa ai mirtilli
3 Std. 30 Min
Code di aragosta con crema pasticcera
6h
Cestini di crema e frutta
3h
Bignè al cioccolato
3h