![Cannoncini alla crema Cannoncini alla crema](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b8ac9580-c831-4bb9-beb3-a448fc7a9788/Derivates/074dbc35-144b-4417-b5be-3259170e7c55.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm) + q.b.
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
Crema pasticcera
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 80 g di zucchero
- 60 g di frumina
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di latte intero
- zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 592 kJ / 141 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Tagliatelle smalzade
2 godz. 30 min
Meringata alle fragole
2 Std.
Trifle alle fragole
5h 30min
Bignè al cioccolato
3 Std.
Torta 'Opera'
24 Std.
Treccine alle nocciole
50min
Baci di meringa ai mirtilli
3 Std. 30 Min
Mini millefoglie fragole e sambuco
3 Std. 30 Min
Patate duchessa
1 godz.
Éclaires al cioccolato
4 Std. 50 Min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1 Std. 30 Min