Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di burro freddo a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 pizzico di sale
- 2 tuorli
- 25 g di latte freddo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 uovo leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 11686 kJ / 2793 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 326 g
- Tłuszcz
- 150 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa di zucchero
10 min
Cioccolato temperato
15 Min
Glassa al cioccolato
20 min
Macaron al cioccolato
24h
Pasta di zucchero
1h 10 min
Semifreddo alla crema al Whisky
5 Std. 30 Min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Omini di pan di zenzero
2 godz. 5 min
Cream tart
4h
Mini muffin con frosting al mascarpone
1h
Ganache al cioccolato
12h 20min
Torta Sacher
3 Std. 30 Min