Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro molto freddo a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo (da 60 g)
- 1 pizzico di sale
Crema
- 1 limone
- 180 g di zucchero
- 450 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 6 tuorli
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 8 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Terminare la preparazione
- 50 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3205 kJ / 766 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 87.5 g
- Tłuszcz
- 41.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake ai mirtilli
5 Std.
Cheesecake meringata
3 Std. 30 Min
Tiramisù
5 godz. 40 min
Maxi cannoncino ripieno
6h 30min
Blanc manger
7 Std.
Palline di pane fritte
3u. 15min
Cotton cheesecake
2h 45min
Cheesecake alla crema catalana
4h
Torta tipo bocconotto al cioccolato
2h
Torta magica
4h
Torta alle 3 mousse
5 Std. 30 Min
Torta cremosa al limone
2h 30 min