
Urządzenia i Akcesoria
Kolorowa sałatka warstwowa
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
sera żółtego np. gouda, pokrojonego na kawałki200 g
-
wody1200 g
-
soli1 ¾ łyżeczka
-
oliwy z oliwek20 g
-
ryżu brązowego150 g
-
sałaty lodowej podzielonej na 7-10 cm kawałki250 g
-
jogurtu naturalnego płynnego200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
soku pomarańczowego50 g
-
musztardy łagodnej10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół300 g
-
szynki gotowanej pokrojonej w 2 mm plastry, następnie na kawałki200 g
-
ogórek (ok. 250 g), pokrojony w półplastry1
-
kiełków rzodkiewki (ok. 50 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
458 kcal /
1917.5 kJ
Białko
29.3 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
42.5 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
1745 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA W SŁOICZKACH
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6)
45 min
Tortille z warzywami (TM6)
20 min
Imprezowa sałatka makaronowa
1 godz.
Sałatka z kurczakiem i jajkiem
1 godz. 15 min
Sałatka curry
25 min
Sałatka w stylu meksykańskim z mięsem i nachos
2 godz. 5 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka "Abecadło"
30 min
Włoska sałatka makaronowa
30 min
Sałatka makaronowa z salami
35 min
Warstwowa sałatka z szarpanym kurczakiem
40 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min