Urządzenia i Akcesoria
Kebabczety z grilla
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
90 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
600 g jagnięciny gulaszowej, bez kości, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)600 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
143 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
822.3 kJ /
196.4 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAJÓWKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cevapcici z sosem tzatziki
30 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Marynata grillowa
10 min
Marynata barbecue
15 min
Marynata tandoori
10 min
Marynata z maślanki do kurczaka
15 min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 godz. 30 min
Marynata jogurtowa z curry do kurczaka
5 min
Marynata miodowa z chili
15 min
Karkówka marynowana z grilla
3 godz. 20 min
Tzatziki
15 min
Sos barbecue (BBQ)
10 min