
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g cebuli przekrojonej na pół
- 4 ząbki czosnku
-
600
g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
lub 600 g jagnięciny gulaszowej, bez kości pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka) - 1 jajko
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki soli
- oliwa z oliwek do natłuszczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 196.4 kcal / 822.3 kJ
- Białko
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Sód
- 143 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marynata z musztardą i curry
15 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Marynata orientalna
15 min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 godz. 30 min
Marynata z maślanki do kurczaka
15 min
Marynata ziołowa
10 min
Cevapcici z sosem tzatziki
30 min
Marynata miodowa z chili
15 min
Marynata jogurtowa z curry do kurczaka
5 min
Tzatziki
15 min
Karkówka marynowana z grilla
3 godz. 20 min
Marynata grillowa
10 min