Urządzenia i Akcesoria
Kebabczety z grilla
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
90 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
600 g jagnięciny gulaszowej, bez kości, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)600 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
143 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
822.3 kJ /
196.4 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAJÓWKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos hamburgerowy
5min
Marynata z maślanki do kurczaka
15min
Cevapcici z sosem tzatziki
30min
Sos barbecue (BBQ)
10min
Marynata grillowa
10min
Marynata barbecue
15min
Shoarma z kurczaka
1h 45min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7h 10min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50min
Marynata miodowa z chili
15min
Sałatka w słoiku z szarpanym kurczakiem
1h 25min
Tzatziki
15min