![Focaccia sarda ai pomodori (Fogazza cun tamatiga) Focaccia sarda ai pomodori (Fogazza cun tamatiga)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/69A4B881-C4C1-4389-82CA-FD7E7F521F3B/Derivates/483c9a8b-4fb5-412e-a7af-aff6aea89aa3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1 bustina di lievito di birra disidratato (vedere varianti)
- 280 g di acqua
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di semola di grano duro
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 10 g di sale
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
- 700 g di pomodori maturi a metà
- 6 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 5 g di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min
Focaccia croccante
2h 10min
Focaccia con salsiccia
1óra 50p
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Pizza ai peperoni
1 Std. 55 Min
Focaccia di patate
2 godz. 50 min
Focaccia alle melanzane
1óra 50p
Strudel di verdure
2h
Pizzette marinare
1h 35min
Pizza prosciutto e funghi
1h 45 min
Pizza di patate alle verdure
2h
Pizzette al formaggio di capra
1h 35min