Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 280 g di acqua
- 1 bustina di lievito di birra disidratato (vedere varianti)
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di semola di grano duro
- 200 g di farina tipo 0 +q.b.
- 10 g di sale
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
- 700 g di pomodori maturi a metà
- 5 g di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 6 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
Terminare la preparazione
- olio extravergine di oliva q.b.
- semola di grano duro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Focacce ai semi con salsa alle erbe e noci
2 godz. 40 min
Panada sarda
2 Std. 55 Min
Focaccia alle melanzane
1sa 50 dk
Gelatine gusto Champagne
4h 30min
Corona pasquale al sesamo
1h 45min
Pane alle olive
2 godz. 20 min
Filetto di maiale Chimichurri con insalata di riso
13hod. 20min
Salatini vegetariani
50 Min
Pane di mais gratinato
40 Min
Bauletto variegato agli spinaci
6 godz. 10 min
Corona di pane sfogliato ai cereali
6 godz. 10 min
Anelli di cipolla fritti
35 Min