Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 3 spicchi di aglio, senza anima
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 2 peperoncini secchi piccanti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di crostacei misti (scampi e canocchie)
- 300 g di seppie, pulite e ad anelli
- 150 g di peperone rosso, puliti e a tocchetti (2 cm circa)
-
400
g di pomodori maturi, a tocchetti (2 cm circa)
lub 400 g di pomodori pelati - 500 g di pesce misto per zuppa pulito e a filetti (vedere consigli)
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- 500 g di molluschi conchigliferi (cozze e vongole), spurgati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
Alternatywne przepisy
Sautè di cozze e vongole
40 Min
Cannocchie al Varoma
55 Min
Insalata di mare
1 godz. 30 min
Brodetto alla triestina
1 Std.
Coniglio all'ananas e vaniglia
1 Std.
Bowl riso, salmone e avocado
30 Min
Insalata di crescione con polpo e gamberi
40 Min
Taralli alle cipolle
3h 30 min
Brodetto romagnolo
50min
Carciofi alla romana
50min
Brodetto di Fano
1 Std.
Minestra della nonna
50min