Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 3 spicchi di aglio, senza anima
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 2 peperoncini secchi piccanti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di crostacei misti (scampi e canocchie)
- 300 g di seppie, pulite e ad anelli
- 150 g di peperone rosso, puliti e a tocchetti (2 cm circa)
-
400
g di pomodori maturi, a tocchetti (2 cm circa)
lub 400 g di pomodori pelati - 500 g di pesce misto per zuppa pulito e a filetti (vedere consigli)
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- 500 g di molluschi conchigliferi (cozze e vongole), spurgati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
Alternatywne przepisy
Bucatini con le canocchie
35 Min
Calamarata, spigola e Pachino
30 Min
Brodetto alla triestina
1h
Brodetto romagnolo
50min
Zuppetta di crostacei
40 min
Moddizzosu di patate
7 godz.
Cotriade (brodetto di pesce Bretone)
1h 15min
Cassola cagliaritana
1h
Brodetto di Fano
1h
Cacciucco
1 godz. 20 min
Zuppa di pesce tradizionale
1 Std. 30 Min
Pinsa farcita
3h