Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 jaunes d'œufs
- 175 g de sucre en poudre
- 25 g de sirop d'érable
- 30 g de fécule de maïs
- 250 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 65 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 60 g de beurre doux, en morceaux
- 125 g de poudre de noisette
- 500 g de pâte feuilletée maison
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 4019.3 kJ / 960.6 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 79.7 g
- Tłuszcz
- 67.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 332.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes parisiennes
4hod. 5min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50 min
Tarte amandine aux poires
2 godz. 30 min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Tarte au sucre
3 Std. 50 Min
Petits pains aux pépites de chocolat
4h 10 min
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2 godz. 30 min
Brioche tressée
14 godz. 40 min
Minifocaccias moelleuses
3h 30 min
Choux craquelins à la vanille
1h 15min
Brioche Nanterre
4h 15min
Chouquettes du goûter
35min