Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di zucchero
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 300 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 80 g di cipolle a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di peperoni rossi e gialli a pezzi (3-4 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 130 g di zucchine a fette (5 mm)
- 80 g di melanzane a fette (5 mm)
- 100 g di polpa di pomodoro a pezzi fresca o in scatola
- 100 g mozzarella ciliegina ben sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 61.4 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Pizza quattro stagioni
1h 30min
Pizza di patate alle verdure
2h
Pizza ai peperoni
1h 55min
Pizza alle zucchine
1 godz. 45 min
Pizza Margherita
2h
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza diavola
1 godz. 45 min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pizza prosciutto e funghi
1 godz. 45 min
Pizza alle tre farine
1h 55min
Pizza capricciosa
1h 35min
Pizza Margherita e basilico
2h 10min